Suspendare activitate societate comerciala SRL

Ajutor - Cauta - Membrii - Calendar
Versiune Completa: Suspendare activitate societate comerciala SRL
Forum 100% contabilitate - Conta.ro > Intrebari si raspunsuri > SOCIETATI COMERCIALE
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Laurentiu-Cristian
Salutari,

Impreuna cu doi prieteni am infiintat o societate SRL,
in 2005. Firma n-a mers si am hotarat sa suspendam activitatea
pe durata determinata.
Am intrat pe site-ul ONRC la sectiunea formalitati
si am gasit ca tb sa intocmim niste cereri si sa platim unele taxe.
http://www.onrc.ro/documente/ghid/25.pdf
Va rog sa ma ajutati in urmatoarele privinte.
a) Stie cineva daca formularele sunt tip si eventual se ridica de la ONRC (str. intrarea sectorului nr. 1 ) sau le completam noi cum ne pricepem mai bine?
Pe site-ul ONRC nu am gasit aceste cereri formulate.

b) Pe timpul in care activitatea societatii este suspendata, mai trebuie depuse balante si bilant contabil?

Cu multumiri,
Numai bine
madalinab
Este laudabila intentia de a te informa, chiar daca nu ai sapat un pic mai mult.
Pe acelasi site, pe pagina principala exista sectiunea ''Formulare'' - ''inregistrare Persoane juridice'' si se ajunge aici:
http://www.onrc.ro/romana/formulare.php#table_1

Se completeaza cererea de inregistreaza(se poate completa direct in formular, online sau listezi si scrii cu pixul). Exista si un ghid ajutator pt completarea cererii:
http://www.onrc.ro/documente/ghid_completa...nregistrare.pdf

Hotararea AGA o intocmiti voi, asociatii, in 3 exemplare originale(1 ramane la firma, celelalte 2 - la onrc)
Apoi intocmiti o imputernicire din partea firmei pt a depune dosarul la ONRC.
Taxele se platesc la casierie, dupa verificarea dosarului.

Dupa obtinerea actelor de la ONRC, se completeaza 010 la fisc pentru suspendare si anual se va depune declaratia de inactivitate - la fisc si la ONRC.
fboji
Totusi, daca ai posibilitatea, da o fuga si ia formularele de la informare initiala: eu am avut surpriza sa nu mai fie valabile cele descarcate de pe net tongue.gif (e drept cu ceva vreme in urma).
micha
Suspendarea se acorda pe o perioada de maxim 3 ani si se face la Registrul Comertului. Trebuie sa te duci acolo si sa ceri formularele pe care trebuie sa le completezi.
Apoi ar tebui sa te duci la finante si sa faci o cerere pentru acordarea regimului derogatoriu care iti da dreptul sa nu mai depui declaratiile 100 si 300. In caz contrar trebuie sa le depui trimestrial cu valoare 0. Sa urmaresti aporbarea regimului derogatoriu sa nu te trezesti ca nu ti l-au aprobat si iti dau amenda ca nu ai depus declaratiile. Nu de alta dar nu intotdeauda circula informatiile dintre Registrul Comertului si finante, iar finantele nu aproba pana nu primesc de la Registru suspendarea activitatii.
Situatiile financiare semestriale si anuale esti obligat sa le depui. In ca contrar te trezesti cu amenda. Chiar daca firma are activitatea suspendata scoti o balanta la 6 luni si faci bilantul.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa....
camy2555
Buna ziua.Am o mare problema pe care trebuie sa o rezolv urgent: in august 2007 am infiintat un SRL, avand principalul obiect de activitate 5121-''comertul cu ridicata al cerealelor,semintelor si furajelor'', am avut un punct de lucru in curtea unei rude de la tara (pe care am si angajat-o ca vanzator) si acum din cauza unor neintelegeri provocate de neindeplinirea indatoririlor de catre aceasta, mi-a impus sa imi gasesc alt vanzator si implicit alt spatiu pentru desfasurarea activitatii (posed un chiosc amplasat pe terenul lor-in baza unui contract de comodat).
Ma vad nevoita sa imi inchid activitatea, deoarece in cateva zile pana la 1.04 nu as gasi nici o solutie. Totusi firma nu vreau sa o inchid, in speranta ca voi gasi alt spatiu sau voi continua cu alt profil.
Problema este ce nu stiu ce e de facut in astfel de situatie, -ma refer la acte, cum retrag marfa ramasa (stocul) care practic va fi o pierdere imensa, obiectele de inventar( casa de marcat, cantar chiosc) etc -practic ce trebuie facut, dar mentionez ca firma vreau sa o pastrez dar fara activitate,pana cand voi gasi alt spatiu sau alt obiect de activitate).
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri urgente care sa imi fie de ajutor.
dacron
CITAT(camy2555 @ Mar 24 2008, 09:53 PM) *
Buna ziua.Am o mare problema pe care trebuie sa o rezolv urgent: in august 2007 am infiintat un SRL, avand principalul obiect de activitate 5121-''comertul cu ridicata al cerealelor,semintelor si furajelor'', am avut un punct de lucru in curtea unei rude de la tara (pe care am si angajat-o ca vanzator) si acum din cauza unor neintelegeri provocate de neindeplinirea indatoririlor de catre aceasta, mi-a impus sa imi gasesc alt vanzator si implicit alt spatiu pentru desfasurarea activitatii (posed un chiosc amplasat pe terenul lor-in baza unui contract de comodat).
Ma vad nevoita sa imi inchid activitatea, deoarece in cateva zile pana la 1.04 nu as gasi nici o solutie. Totusi firma nu vreau sa o inchid, in speranta ca voi gasi alt spatiu sau voi continua cu alt profil.
Problema este ce nu stiu ce e de facut in astfel de situatie, -ma refer la acte, cum retrag marfa ramasa (stocul) care practic va fi o pierdere imensa, obiectele de inventar( casa de marcat, cantar chiosc) etc -practic ce trebuie facut, dar mentionez ca firma vreau sa o pastrez dar fara activitate,pana cand voi gasi alt spatiu sau alt obiect de activitate).
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri urgente care sa imi fie de ajutor.

Mergeti la Registrul Comertului si suspendati activitatea pana in momentul in care va hotarati ce cale sa alegetI. Activitatea poate fi intrerupta pentru cel mult o perioada de 3 ani.
constantini
lichidezi prin vinzare de preferinta stocul de marfa perisabila,suspenzi activitatea la registru cum a zis colegul.
Atentie insa chiar suspendata activitatea firma va face toate raportarile fiscale si contabile conform legii.
era sanatoasa si o inventariere a patrimoniului sa stii ce pui in conservare.
mafalina
Buna,

Referitor la suspendarea unui SRL, puteti sa ma ajutati va rog cu actele normative care reglementeaza din punct de vedere fiscal suspendarea?

Multumesc,
M
petromar
Buna

Am o firma pe care vreau sa o vand, insa am un teren cumparat pe aceasta firma. Cum pot, legal, sa trec terenul in proprietatea mea.
Firma este platitoare de tva.

Va multumesc.
Bea
contract de vanzare cumparare.
petromar
cu factura si tva?
Bea
daca se opteaza pentru taxarea TVA a terenului, trebuie depusa o notificare la finante.
da, cu factura.
petromar
Exista practic posibilitatea optarii fara tva? chiar daca firma este platitoare de tva? Este in functie de natura terenului:intravilan extravilan, construibil arabil?
Bea
vanzarea de terenuri este scutit de TVA. daca doreste contribuabilul, se poate opta pentru taxare.
daca nu, se mentioneaza pe factura, ca "scutit cu drept de deducere".
petromar
Va multumesc pentru amabilitate.
Bea
pentru putin thumbup.gif
Alinuta Alinuta
Buna seara.
Va rog frumos daca stie cineva sa imi raspunda care este procedura de suspendare a unui SRL cu asociat unic! Ce trebuie depus si completat si unde? Si care sunt conditiile (daca exista asa ceva) pe care trebuie sa le indeplineasca firma pentru a putea fi suspendata! In al doilea rand ma intereseaza d.p.d.v. contabil daca dupa ce se suspenda societatea mai trebuie depuse declaratii , bilant, etc. etc. Trebuie sa fac si recodificare CAEN si preschimbare de certificat inainte de a o suspenda?
Multumec anticipat!
Alinuta Alinuta
Chiar nu stie nimeni procedura suspendarii unei firme?
iuli73
La Registrul Comertului se depun toate actele de acolo incepi sau apelezi la o firma care se ocupa cu asa ceva si te scutesc de toata alergatura si nesimtirea celor de la Registrul comertului,trebuie sa intrebi de 10 ori ceva si sa faci vre-o 10 drumuri,dureaza si ceva timp si ceva timp,de ce o suspenzi?Depune in continuare decl cu 0 la finante si bilantul anual,a mai pastrezi un timp,un an ,doi,poate mai apare ceva
Alinuta Alinuta
CITAT(iuli73 @ Jun 26 2008, 12:00 PM) *
La Registrul Comertului se depun toate actele de acolo incepi sau apelezi la o firma care se ocupa cu asa ceva si te scutesc de toata alergatura si nesimtirea celor de la Registrul comertului,trebuie sa intrebi de 10 ori ceva si sa faci vre-o 10 drumuri,dureaza si ceva timp si ceva timp,de ce o suspenzi?Depune in continuare decl cu 0 la finante si bilantul anual,a mai pastrezi un timp,un an ,doi,poate mai apare ceva

Multumesc mult pentru parere! Intrebarea mea este daca e nevoie dupa noile legi sa imi angajez cu carte de munca un contabil pe firma care sa imi faca aceste declaratii fie ele si cu 0 si bilantul deasemenea. Ca am auzit ca nu se mai poate sa iti tina orice economist contabilitatea!
iuli73
Ptr declaratii nu-ti trebuie,daca ti le faci tu e ok,doar la bilant trebuie vizat de cineva,iti recomand sa te duci doar atunci cu el la vizat la o firma de conta,daca stii sa-l faci tu singura e ok,doar ti-l vizeaza ei si scapi mai usor,eu zic ca nu trebuie sa angajezi economist.Daca esti din pitesti ti-l vizez eu fara probleme(firma mea)
Alinuta Alinuta
CITAT(iuli73 @ Jun 26 2008, 02:51 PM) *
Ptr declaratii nu-ti trebuie,daca ti le faci tu e ok,doar la bilant trebuie vizat de cineva,iti recomand sa te duci doar atunci cu el la vizat la o firma de conta,daca stii sa-l faci tu singura e ok,doar ti-l vizeaza ei si scapi mai usor,eu zic ca nu trebuie sa angajezi economist.Daca esti din pitesti ti-l vizez eu fara probleme(firma mea)

Multumesc pentru ajutor ! Urmeaza sa iau o decizie si sa vad ce fac cu societatea!
Lexiroxi
CITAT(Alinuta Alinuta @ Jun 25 2008, 08:04 PM) *
care este procedura de suspendare a unui SRL cu asociat unic! Ce trebuie depus si completat si unde? Si care sunt conditiile (daca exista asa ceva) pe care trebuie sa le indeplineasca firma pentru a putea fi suspendata! In al doilea rand ma intereseaza d.p.d.v. contabil daca dupa ce se suspenda societatea mai trebuie depuse declaratii , bilant, etc. etc.

Suspendarea activitatii societatii comerciale se solicita la Reg.comertului, iar solicitarea regimului de declarare derogatoriu de la Adm. Financiara, in caz de inactivitate temporara, pentru perioade mai mari de 12 luni, dar nu mai mult de 3 ani consecutivi.
Sunt supuse regimului de declarare derogatoriu urmatoarele declaratii: 100,102,300,101,etc.
Nu sunt supuse regimului de declarare derogatoriu situatiile financiare anuale, semestriale.
Societatea trebuie sa indeplineasca cumulativ conditiile prevazute la art. 3 din OMFP 864/2005 pentru aprobarea procedurii privind regimul de declarare derogatoriu: sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat, sa nu desfasoare nici un fel de activitate, sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale, sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului, etc.
ad
dosarul contine si adeverinta de la ITM ca societatea nu mai are angajati din data X .
lu_chang
Societatea nu mai are activitate de anul acesta . Avand in vedere ca exista profit si totusi trebuieste platit un contabil pentru declaratiile fiscale care le intocmeste (chiar daca societatea nu mai face venituri) s-a hotarat vanzarea ei, deoarece procedeul de dizolvare pare prea complicat. Am ales varianta corecta? care e procedura completa?
Multumesc
stiutor
amice
daca nu ai activitate nu ai profit curent
iar dizolvarea am inteles ca te costa vreo 1000 lei si trebuie sa termini cu toate intr-o luna de zile nu mai mult, 30 de zile este termenul.
dar daca mai ai si profit sau bunuri nu uita ca trebuie sa platesti impozit pe dividende.

pa pa
mai vb
LUCK33RO
Tocmai ca nu merita dizolvarea...poti pierde si cele 10 milioane cu birocratia noastra crasa. Probabil trebuie si un control de fond si deci sunt toate conditiile sa nu reusesti intr-o luna toate procedurile. Vanzand firma toata lumea iese castigata (si vanzatorul si cumparatorul) prin cesionarea actiunilor. Ca sa infiintezi o firma noua te costa cel putin 10 milioane oricum o groaza de alergatura si autorizatii timp samd! In schimb o firma cu vechime, aflata pe profit poate obtine si credite bancare ;)
LUCK33RO
PS am un prieten aflat in aceeasi situatie si l-am sfatuit sa vanda...nu merita nici dizolvarea, nici suspendarea activitatii, daca e micro este iarasi un avantaj in plus wink.gif
mamadana
nu sunt lamurita cum tebuie sa se deruleze lucrurile in urmatorul caz :
-firma A a inchiriat un spatiu firmei B ( firmele A si B , apartin acelorasi actionari )
- firma B vrea sa suspende activitatea din lipsa de activitate , dar vrea sa pastreze spatiul , deci sa nu rezilieze contractul de inchiriere )
Intrebarea mea este : daca se suspenda activitatea , poate exista in continuare ch cu chiria ? iar salariatii trebuie sa-si caute loc de munca ? sau trebuie sa existe cel putin un salariat ..... dar daca nu exista activitate , salariatul nu-si poate justifica activitatea....

va rog daca se poate o parere

-la o alta soc com ( SRL ) singurul salariat pe care-l avea a plecat din 17.04.2008; cat timp poate exista societatea fara salariati ( este micro ) fara alte implicatii de natura trecere la platitor imp profit ?
nopris
In ce priveste suspendarea firmei, in perioada suspendarii nu cred ca se poate plati chiria. Dar se poate face o decizie de "reducere a activitatii" prin care pot fi demisi toti angajatii si se poate plati chiria. Dar in acest caz trebuie un contabil sau o firma de contabilitate care sa intocmeasca declaratiile sau bilaturile necesare pentru acesta perioada.

Pentru persoanele juridice care au un singur angajat care demisionează în cursul unei luni, condiția prevăzută la art. 103 lit. b) din Codul fiscal se consideră îndeplinită dacă în cursul lunii următoare este angajat un alt salariat.
elizadb
Am o intrebare in legatura cu suspendarea activitatii unei firme. Daca suspend activitatea unei firme care a fost microintreprindere, aceasta va mai putea vreodata sa fie microintreprindere desi codul fiscal spune ca daca nu mai indeplineste conditiile nu mai poate fi. Are vreo relevanta ca a fost suspendata? Puteti sa imi spuneti baza legala pentru suspendarea activitatii firmelor. Multumesc anticipat
mamadana
multumesc frumos nopris;
- la probl cu suspendarea activ , inca nu m-am lamurit indeajuns, am sa mai fca sapaturi
- iar pt soc care a ramas fara salariati , imi este clar ca tb sa trec la imp profit sad.gif deci asat inseamna D010.... si tot ce mai tine de imp profit ( calcul de la inceputul anului , compensare cu imp venit si plata diferenta..... ) lostit (13).gif
andora
nu se trece la imp.profit in mijlocul anului ! ramai microintreprindere pana la 31.12.2008. trec la profit in cursul anului doar cei care au depasit plafonul de 100.000 euro si asta in functie de trimestrul la care s-a facut depasirea.
mamadana
CITAT(andora @ Jul 21 2008, 01:21 AM) *
nu se trece la imp.profit in mijlocul anului ! ramai microintreprindere pana la 31.12.2008. trec la profit in cursul anului doar cei care au depasit plafonul de 100.000 euro si asta in functie de trimestrul la care s-a facut depasirea.

pai .... nu mai indeplinesc conditiile de micro daca nu mai am nici un salariat..... sad.gif ..... intre timp am intrebat la finante ..... si mi-au spus ca tb sa trec la platitor imp prof sad.gif
CORINA39
despre cesionarea partilor sociale(vanzarea s.r.l),am mers la notar,sau perfectat:act cesiune,act aditional cu semnatura privata,specimen de semnatura,declarie unic asociat(sau citi intra in firm,cel/cei ce preiau firma),declar.cazier,dec adiminstrator.toate se fac rapid,apoi in termen de 15zile se depun toate actele inclusic cui la onrg de catre cel care preia firma sau un avocat.am avut un caz de curind,sa dorit prin notar toate formalitatile.
cristinutza_xum
Buna ziua....am o nelamurire........am suspendat firma pe 3 ani la Registrul Comertului..ce ar trebui sa depun la Administratia Financiara ca sa nu mai alerg cu declaratii.Pana acum depuneam 100 trimestrial pe 0, 101 si bilantul anual.Multumesc.
mari.a
Acum 2 ani, am facut o cerere la Adm. Financiara prin care am cerut regim derogatoriu.
madalinab
dragelor, mai sunt discutii pe forum legate de suspendare...cautati, va rog! va veti lamuri cum e cu suspendarea.
Otilia Alupei
codul de procedura fiscala
ramonici
Buna seara. Am si eu o intrebare , pt. o societate cu activitatea suspendata in perioada 01.01.2006-30.04.2008 trebuia depus bilant sau declaratie de inactivitate la Finante si ONRC ?
doiny
Pentru o societate cu activitatea suspendata, nu se depun Declaratii Fiscale daca s-a obtinut regim derogatoriu de la Administratia Financiara,
daca nu a avut activitate de la infiintarea firmei, se depune declaratie de inactivitate si la Administratie su la Registrul Comertului,
daca a avut activitate , se depune Bilant si la Administratie si la Registrul Comertului , indiferent daca are activitatea suspendata sau este o societate activa.

lostit (13).gif lostit (13).gif
rino
Am SRL platitor de imp pe profit din 2006 CAEN 6920 ob principal activitate, si in statut toate codurile posibile, activitatea suspendata din 01.06.2008, creante la asociati de 30.000 RON, pierdere de la infiintare pana acum.Ce trebuie facut in cazul in care doresc sa o vand? As dori sa stiu pas cu pas ce cai trebuie urmate si daca e mai avantajos ca cineva sa-mi cumpere firma decat sa o infiinteze.(eu cred ca la creantele avute, toate codurile CAEN, fara datorii... ar fi atractiva).
Va multumesc.
B0GD@Nel
Salut,

Am un SRL infiintat de aprox. 5 luni si nu a avut activitate absolut deloc iar eu trebuie sa plec din tara si as vrea sa stiu cum pot sa inchid activitatea pe o perioada de timp?
Mai exact, de ce acte am nevoie si de unde le pot obtine?

Multumesc mult si astept orice raspuns!
Lexiroxi
Se declara la Oficiul registrul comertului intreruperea activitatii pentru maxim 3 ani de zile si apoi se declara intreruperea la Administratia financiara, pentru a optine derogare de a depune anumite Declaratii. Se depune semestrial doar Declaratia de inactivitate.
lolo
cu copie dupa modificarile de la orc mergi la finante si ceri suspendarea activitatii.
catre administratia financiara... subsemnatul... in calitate de administrator al sc.... solicit suspendarea activitatii pe o perioada de... incepand cu data de...
data cu care soliciti suspendarea ativitatii de la finante este aceeasi cu data la care soliciti suspendarea la orc si pe aceeasi perioada.
vei avea de depus doar declaratia de inactivitate, semestrial, care tine locul bilantului.
cand vrei sa reiei activitatea mergi la orc si la finante.
ftudor
Buna ziua,

Am o firma infiintata in 2004, care nu mai are activitate de 2 ani.
Am trecut-o in inactivitate la RC si am regim derogatoriu de la ANAF.
Toate declaratiile si bilanturile sunt la zi.

Problema este ca trebuie sa plec din tara si nu am sa ma mai pot ocupa de depunerea bilanturilor la fiecare 6 luni.
Nici nu mai intentionez sa folosesc firma.

Care ar fi cea mai buna solutie in acest caz?
De pe forum am inteles ca nedepunerea bilanturilor la ANAF atrage dupa sine amenzi, dar cu putin firma noroc se poate dizolva de la sine in 2 ani.
M-am gandit si la varianta cesiunii dar nu am gasit inca un cumparator.

Va multumesc,

O zi buna,
--Florin
liana08
Pentru a inchide o firma este nevoie de multa alergatura si de bani, cam 1500 lei.In primul rand trebuie o hotarare a actionarilor sau asociatilor, care se publica in monitorul oficial.Apoi se alege un lichidator care se ocupa de restul, inclusiv bilantul de lichidare.Este mai bine sa o lichidezi decat sa ai vesnic ceva de schimbat la o firma care nu produce nici un venit, iti da doar de lucru inutil, mai ales ca mai avem doar 5 zile la dispozitie pentru recodificare CAEN.
ligiabudau
CITAT(ftudor @ Feb 23 2009, 03:31 PM) *
Buna ziua,
Am o firma infiintata in 2004, care nu mai are activitate de 2 ani.
Am trecut-o in inactivitate la RC si am regim derogatoriu de la ANAF.
Toate declaratiile si bilanturile sunt la zi.
Problema este ca trebuie sa plec din tara si nu am sa ma mai pot ocupa de depunerea bilanturilor la fiecare 6 luni.
Nici nu mai intentionez sa folosesc firma.
Care ar fi cea mai buna solutie in acest caz?
[...]

Daca doresti sa inchizi societatea, o lichidezi.
Vb cu un practician in insolventa, ii prezinti exact situatia si impreuna cu el se rezolva problema.
Dar vezi ca orice operatiune realizata in acest sens costa.
Daca doresti mai multe detalii e-mail: ligiabudau@gmail.com
medeea*
Buna,
In octombrie am vrut sa fac ceva si din pacate nu mi-a iesit. Am deschis un srl si dupa catva timp mi-am dat seama ca imi da mai mult batai de cap. Asa ca vreau sa scap de acest srl si nu stiu cum sa fac: daca il inchid, suspend sau lichidez care este procedura?
Va multumesc!
mirelan
susendare inseamna ca ca nu faci activitate si nu depui nici un fel de documente pe o perioada de 1-3 ani
lichidarea e definitiva
te pot ajuta in acest sens daca vrei. contacteaza-ma la mirela_niculai_ec@yahoo.com sau pe mess
Versiunea Lo-Fi. Pentru a vedea versiunea completa cu mai multe informatii, te rog Apasati aici.
Curs Valutar | Bilete de avion |